Bio Energie Instituut

Praktijkdag Bio-energie

bio-energie

De praktijkdag over bio-energie wordt al vele jaren gehouden en op 7 februari 2013 zal het evenement voor de achtste keer plaatsvinden. Het is een dag waarop iedereen die geïnteresseerd is in bio-energie de kans krijgt om alles te leren over deze nieuwe vorm van duurzame energie.

Er kan op de praktijkdag op excursies worden gegaan, er kunnen workshops worden gevolgd of er kan in discussie worden gegaan over bio-energie en tijdens alle bezigheden zullen deelnemers natuurlijk van veel informatie worden voorzien. De informatie wordt verzorgd door onze overheid en verschillende bedrijven die actief zijn in de wereld van de bio-energie.

De Praktijkdag Bio-energie wordt dit jaar georganiseerd in de Amsterdam ArenA en de excursies die bezocht kunnen worden liggen allemaal in de provincie Noord-Holland. Alle ins en outs zullen tijdens de excursies aan dag komen en het is een leerzame dag voor iedereen die meer wil weten over bio-energie.

De dag begint om half 9 in de ochtend en tot 5 uur ’s middags zullen er excursies, presentaties en debatten worden gehouden. Van 5 tot 6 zal de dag in stijl worden afgesloten met een borrel en daar heeft iedereen de kans om nog dieper in te gaan op de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

Bio-energie is een belangrijke motor voor duurzame energie in Nederland. Bio-energie zorgt voor ruim 60 procent van de duurzame energie die in Nederland wordt opgewekt en dit percentage zal in de toekomst waarschijnlijk nog hoger oplopen.

Mensen die de dag willen bijwonen zullen zich op de website van het evenement moeten aanmelden. De kosten van een inschrijving zijn 175 euro per persoon.